Het renovatieproject bij Wim en Eveline te Stekene

Inrichting van keuken, berging en Bureau

Overzicht project:

Van een bestaande garage naar een bureau en opbergruimte aansluitend hebben we een wasplaats geïntegreerd en naast deze ruimte kom je in de bijkeuken en om zo in de leefkeuken te komen. De klant koos voor een moderne look volledig greeploos. Op het eerste verdiep werd een wandkast gemaakt om boeken in te plaatsen en extra opbergruimte voorzien. Bij deze klant werd de garage om gevormd tot een bureauruimte waar door het verlagen van het plafond met led strips ingewerkt in het plafond iets unieks werd gemaakt.

De keuken werd volledig op maat vervaardigd waarbij de klant voor strakheid koos en geen grepen. Optimale kastbenutting was een uitdrukkelijke wens. Hier hebben we in het ontwerp en indeling zeker rekening mee gehouden. Er werden veel laden voorzien, zowel voorraad binnenladen als pottenladen. De deuren zijn voorzien van een push to open systeem. Het beslag dat we gebruikt hebben is van Blum. Voor de kolomkast met de indraaiende deur is van het merk Hawa. Achter deze deur is een koffiehoek gemaakt.

De kolomkasten aan de kant kan de keuken lopen door tot in de berging en als de deur tussen de berging en bureau open staat dan lopen deze door tot vooraan. In het totaal is dit om en bij de 14 lopende meter kastenwand! In de berging werd de vaatwasser voorzien en een extra spoelbak die onderbouwd werd in het composiet werkblad. Ook de ovens, koelkast en diepvries werden in de berging voorzien.
De stijl werd doorgetrokken in het bureau die ook als berg en ontspanningsruimte wordt gebruikt. Combinatie met wit en hout. In deze ruimte werd een technische ruimte afgesloten waar de droogkast en wasmachine staat. Omdat dit voorheen een garage was komen alle technische installaties zoals gas en elektriciteit daar binnen en deze werden mooi weggewerkt in de kastenwand.
Op het eerste verdiep hebben we een halkast gemaakt om boeken in te plaatsen en was de wens van de klant om een zithoek te maken. Ook is de airo ingebouwd.

We hebben op het gelijkvloers de binnendeuren vervangen door Xinnixdeuren. Deze deuren liggen in lijn van de muur zodat je enkel het deurblad en deurkruk ziet. Tussen de berging en bureau is deze deur van vloer tot plafond. In het Bureau werd een gyproc plafond gemaakt waar we led verlichting hebben in geplaatst. Niet zomaar een ledstrip maar deze loopt mee in een zijkant van de kast. en de kubus aan het raam werd ook een ledstrip voorzien.

Waar voorheen de garagepoort stond werd een vast raam voorzien in aluminium en een kader in zwart. Hierdoor krijg je het effect van een aquarium. De gevel werd bekleed met padouk latten.

Wij bedanken Wim en Evelyne voor de leuke samenwerking voor de realisatie van het unieke project dat wij met ons team mochten uitvoeren en we vinden het leuk om een mooie fotoreportage hiervan te mogen maken!

Luc Verstreken
enkel de beste materialen

leveranciers

Vraag vandaag nog vrijblijvende offerte aan...!

Gaat u ook renoveren of het vervangen van uw keuken? Laat ons zeker kennismaken.