Maatkasten en badkamerrenovatie bij Jan en Marijke te Zwijndrecht

van maatkasten tot badkamerrenovatie

Overzicht project:

Een totaal renovatieproject dat werd uitgevoerd in september 2018 bij Kurt en Helga van uitbraak tot volledige opbouw van de gelijkvloers en achterbouw.
Er werd een volledige nieuwe achterbouw geplaatst waarbij een grote glaspartij werd voorzien om zo het zicht op de tuin te maximaliseren.
We plaatsen een gyrpoc plafond met inbouwspots.
Over de volledige gelijkvloers werd een nieuwe vloer geplaatst in keramische parkettegel en in de keuken werd gekozen voor een retro tegel.
De plinten zijn retro in MDF en deze werden gelakt in wit.
De keuken werd volledig op maat vervaardigd met massief eiken deurfronten, gedoubleerd zacht rustiek en de binnenkasten zijn in laminaat.
Er werd aandacht besteed aan de opbergruimte en comfort van de kastindeling waarbij de klant koos voor veel lades van het merk Blum doordacht ingedeeld met Orgalux indeling.
Het werkblad is in graniet zwart type Black I 30mm dikte met een onderbouw spoelbak van Franke in Fragranit.
Voor de wandtegels werd gekozen voor een retro stijl.
Voor de apparaten in de keuken werd gekozen voor Siemens en de dampkap van Novy die in een MDF luifel werd geïntegreerd.

Bij de start van de werken werd de bestaande veranda afgebroken alsook de bestaande vloertegels over heel het gelijkvloers. Ook de bestaande keuken werd afgebroken. Na de uitbraakwerken werd de pre – installatie van het sanitair en elektriciteit uitgevoerd.

Na de uitbraak van de bestaande veranda werd de vloerplaat aangepast aan de nieuwe achterbouw. De achterbouw bestaat uit een glaspartij met aluminium in antraciet kleur waarvan het grote deel voorzien werd met een hefschuifraam en aan het korte gedeelte werd een vast raam met een deur voorzien. De dakconstructie werd gemaakt in hout en geïsoleerd. Het dak is een plat dak voorzien van EPDM.

Over heel het gelijkvloers werd een parkettegel geplaatst. Deze is een keramische tegel die zeer goed onderhoud en een mooie houtprint heeft.
De vloertegel in de keuken werd gekozen voor een retro tegel die de keuken met de rest van de leefruimte afscheid.
Voor de wandtegels koos de klant voor een marokaanse tegel met een donkere voeg voor het contrast.

Voor de keuken werd gekozen voor een massief deurfront in eik rustiek en deze werd gedoubleerd. Dit geeft een ruwer effect. Als deurgreep heeft de klant gekozen voor een zwart smeedijzeren greep. De binnenkasten werden gemaakt in laminaat met ruggen van 10mm dikte. Laminaat is zeer duurzaam en stevig. Ook qua onderhoud is dit gemakkelijk. Voor de indeling werd geopteerd om alles zo goed mogelijk met laden te voorzien omdat er niet gekozen werd voor bovenkasten. De laden zijn van Blum type Legra Box. Deze hebben een strak uitzicht en werden ingedeeld met orgalux indelingen om zo de lade maximaal te benutten.
Het werkblad is in graniet type Black I en heeft een dikte van 30mm. De spoelbak werd in onderbouw gekozen en heeft boven de vaatwasser 4 sleuven als afdruip zone.
De dampkap werd in een luifel geplaatst om het ruimtelijk te houden. Deze is met afstandsbediening te bedienen en is van het merk Novy Pure Line type 6380. Ook werd er gebruik gemaakt van ledspots in de luifel zodat er boven het werkblad voldoende licht is.
De apparaten die de klant koos zijn van het merk Siemens.

Na de uitbraak van de bestaande veranda werd de vloerplaat aangepast aan de nieuwe achterbouw. De achterbouw bestaat uit een glaspartij met aluminium in antraciet kleur waarvan het grote deel voorzien werd met een hefschuifraam en aan het korte gedeelte werd een vast raam met een deur voorzien. De dakconstructie werd gemaakt in hout en geïsoleerd. Het dak is een plat dak voorzien van EPDM.

De muren werden vlak gemaakt en één wand werd aan de achterbouw volledig bepleisterd omdat deze in baksteen was die voorzien geschilderd was. De muren werden voorbereid voor te schilderen alsook het gyproc plafond. De klant heeft de schilderwerken zelf gedaan.

Wij bedanken Kurt en Helga voor de leuke samenwerking voor de renovatie die wij met ons team mochten uitvoeren en dat we een mooie fotoreportage mochten maken.

Luc Verstreken
enkel de beste materialen

leveranciers

Vraag vandaag nog vrijblijvende offerte aan...!

Gaat u ook renoveren of het vervangen van uw keuken? Laat ons zeker kennismaken.